Steigerbuis diameter, wat is mogelijk?

Steigerbuis diameter, wat is mogelijk?

 (1)

  Steigerbuis

Steigerbuizen komen in verschillende diameters. Zo hebben wij ook een brede keuze als het op diameters aankomt. Maar wat zegt de steigerbuis diameter eigenlijk precies? In dit blog leggen we u dit uit.  

De diameter van een steigerbuis 

Er zijn bij Bouwbuis.nl steigerbuizen te verkrijgen met diverse diameters. Maar wat betekenen die diameters eigenlijk? De diameter steigerbuis zegt iets over de toepassing, dus waarvoor het gebruikt kan worden. Dit is dan ook een belangrijke vraag die u zichzelf moet stellen alvorens u steigerbuizen gaat aanschaffen. Hoe groter de steigerbuis diameter, hoe groter het draaggewicht wordt. Bij lichtere meubelen en toepassingen in uw huis, tuin of kantoor kunt u voor een kleine diameter kiezen. Voor zwaardere toepassingen kiest u dan automatisch een grotere diameter. Denk hierbij aan tafels, bureaus en kapstokken. Daarnaast is de steigerbuis diameter ook een design dingetje. Hoe groter de diameter, hoe robuuster de uitstraling van uw meubels of toepassingen. Waar kiest u voor?

Welke steigerbuis diameter kunt u bij BouwBuis.nl kopen?

Wij bieden diverse steigerbuis diameter aan. Hieronder een overzicht:

  • 21.3 mm
  • 26.9 mm
  • 33.7 mm
  • 42.4 mm
  • 48.3 mm 
  • 60.3 mm

Zo kiest u dus automatisch voor een kleine diameter steigerbuis als u lichtere constructies gaat maken en voor een grote diameter steigerbuis als u een zwaardere constructie als een tafel, kast of kapstok wilt maken. Kijk dus altijd naar de draaglast, moeten de steigerbuizen veel gewicht gaan dragen of wordt er bijvoorbeeld alleen een doek aan vast gespannen? 

Bestel de juiste steigerbuis diameter 

Met onze tips en uitleg kunt u aan de slag met uw aankoop. Ga eerst eens rustig zitten en denk na over hetgeen u wilt creëren. Vervolgens gaat u kijken naar wat de toepassing van uw creatie gaat zijn, moet het veel gewicht gaan dragen? En vervolgens kies u de juiste diameter. 

Mocht u er zelf niet uitkomen of twijfelen? Wij staan voor u klaar! Neem contact met ons op.

 (1)