Steigerbuis zagen, hoe doe je dat?

 (0)    0

  Steigerbuis

Het gebruik van steigerbuizen

Steigerbuizen worden tegenwoordig niet langer meer alleen gebruikt in de bouw. Overal waar we kijken zien we meubels of andere producten gemaakt van steigerbuizen. In de retailsector worden de buizen gebruikt voor het maken van een kledingrek en voor particulier gebruik zien we steeds vaker tuinmeubelen of andere items die in het huis kunnen worden gebruikt. Zo is het trendy om een meubel, zoals tv tafel of kapstok, in je inrichting te hebben die deels is gemaakt van steigerbuizen. De stalen buizen geven een robuuste en industriële uitstraling aan het geheel. Hoe je een steigerbuis moet zagen hangt deels af van het materiaal waarmee je werkt. Bij BouwBuis.nl zijn er zowel aluminium als zwarte, onbehandelde en gegalvaniseerde steigerbuizen te koop.

Het materiaal is bewerkbaar waardoor het geschikt is voor eigen gebruik. Lees verder voor tips hoe je een steigerbuis zelf kunt zagen.

Aluminium steigerbuis zagen

De aluminium buizen van Bouwbuis hebben een wanddikte van ongeveer 2 tot 3 mm. Deze zijn eenvoudig zelf te zagen. Wanneer het aluminium dun is, moet er gezaagd worden met een fijngetande zaag. Deze zaag heeft meer tanden op het zaagblad dan een reguliere zaag. Wanneer het aluminium dikker is heb je een grover zaagblad met minder tanden nodig. Wanneer je van plan bent een steigerbuis zelf te zagen is het handig om een afkortzaag te hebben. Koop hierbij een speciaal zaagblad dat geschikt is voor aluminium en je zaagt je aluminium steigerbuizen gemakkelijk door.

Stalen steigerbuis zagen

Afhankelijk van de wanddikte van de steigerbuis zijn ook stalen buizen zelf te zagen. Hiervoor kan handmatig een ijzerzaag gebruikt worden. Vraag in de winkel welke ijzerzaag het meest geschikt is voor jouw klus. Wanneer je meer moet zagen is het aangeraden om een slijptol of decoupeerzaag te gebruiken. Ook hier is het juiste metaalzaag opzetstuk voor nodig. Laat je vooral informeren in de bouwwinkel wanneer je een steigerbuis zelf gaat zagen.

Op maat gezaagd

Wanneer je de afmetingen al weet kun je jezelf veel moeite besparen. Zo zijn de steigerbuizen van BouwBuis.nl op gewenste lengte te bestellen met een maximum van 6 meter. Bestel gemakkelijk de benodigde maten en ga bij ontvangst gelijk aan de slag met het maken van de constructie. 

 (0)    0

Gelukt, bedankt voor je reactie!
Stel een vraag of geef een reactie
Captcha
Facebook reacties