Steigerbuis zagen, hoe doe je dat?

Steigerbuis zagen, hoe doe je dat?

 (6)

  Steigerbuis

Het gebruik van steigerbuizen

Steigerbuizen worden tegenwoordig niet langer meer alleen gebruikt in de bouw. Overal waar we kijken zien we meubels of andere producten gemaakt van steigerbuizen. In de retailsector worden de buizen gebruikt voor het maken van een kledingrek en voor particulier gebruik zien we steeds vaker tuinmeubelen of andere items die in het huis kunnen worden gebruikt. Zo is het trendy om een meubel, zoals tv tafel of kapstok, in je inrichting te hebben die deels is gemaakt van steigerbuizen. De stalen buizen geven een robuuste en industriële uitstraling aan het geheel. Hoe je een steigerbuis moet zagen hangt deels af van het materiaal waarmee je werkt

Bij BouwBuis.nl zijn er zowel aluminium als zwarte, onbehandelde en gegalvaniseerde steigerbuizen te koop die wij voor je op maat zagen op elk gewenste lengte tot een maximale lengte van 6 meter. Zaag je de buizen toch liever zelf op maat? Lees dan verder voor tips hoe je een steigerbuis zelf kunt zagen.

Stalen steigerbuis zagen

Afhankelijk van de wanddikte van de steigerbuis zijn stalen buizen zelf te zagen. Hiervoor kan handmatig een ijzerzaag gebruikt worden. Vraag in de winkel welke ijzerzaag het meest geschikt is voor jouw klus. Wanneer je meerdere of dikkere buizen moet zagen is het wellicht handiger om een buizensnijder of slijptol te gebruiken. Hierbij is gebruik van een bankschroef noodzakelijk om de buis te klemmen. Laat je vooral informeren in de bouwmarkt wanneer je een steigerbuis zelf gaat zagen.

Aluminium steigerbuis zagen

De aluminium buizen van Bouwbuis hebben een wanddikte van ongeveer 2 of 3 mm, afhankelijk van de diameter. Deze zijn eenvoudig zelf te zagen. Wanneer het aluminium dun is, moet er gezaagd worden met een fijngetande zaag. Deze zaag heeft meer tanden op het zaagblad dan een reguliere zaag. Wanneer het aluminium dikker is heb je een grover zaagblad met minder tanden nodig. Wanneer je van plan bent een aluminium buis zelf te zagen is het handig om een afkortzaag te hebben en een bankschroef waar je de buis in kunt klemmen. Koop een speciaal zaagblad dat geschikt is voor aluminium en je zaagt je aluminium steigerbuizen gemakkelijk door.

Op maat gezaagd, zullen wij het voor je doen?

Wanneer je de afmetingen al weet kun je jezelf veel moeite besparen. Zo zijn de steigerbuizen van BouwBuis.nl op gewenste lengte te bestellen, tot op de millimeter nauwkeurig. Bestel gemakkelijk de benodigde lengtes en ga bij ontvangst gelijk aan de slag met het maken van de constructie. In dit artikel lees je hoe je de zaaglengte van de steigerbuizen bepaald. Succes!

 (6)