Buiskoppelingen

Kies de gewenste buiskoppelingen: Verzinkt of Zwart

Ruim assortiment buiskoppelingen

Ons assortiment beschikt over verschillende soorten buiskoppelingen. Combineer deze koppelingen met de steigerbuizen om een constructie zoals spandoek frames, beurs stands of rekken te bouwen. De buiskoppelingen inclusief steigerbuizen zijn geschikt voor zowel bouwwerkzaamheden als voor meubelconstructies. 

Verbinden van steigerbuizen 

De functie van een buiskoppeling is het veilig verbinden van twee buizen op een makkelijke manier. Voor ieder formaat buis is er een geschikte buiskoppeling welke precies voldoet aan de afmetingen. Er is keuze uit een breed assortiment aan verschillende koppelingen. Voor iedere situatie is een geschikte koppeling te vinden. Ook heeft u keuze uit de kleur koppeling. De zwarte buiskoppeling past bij de zwarte steigerbuizen en de verzinkte buiskoppeling past goed bij de gegalvaniseerde buizen. Uw stevige constructie vormt één geheel.

Verschillende soorten buiskoppelingen

Niet alleen voegen de buiskoppelingen twee buizen samen. Een constructie bestaat vaak uit meerdere vertakkingen, hoeken en uiteindes. Zo hebben wij in ons assortiment verschillende soorten buiskoppelingen die tijdens het bevestigen van de steigerbuizen gebruikt kunnen worden.

De T stukken verbinden drie buizen aan elkaar in een T-vormige hoek. Daarnaast zijn er ook 3-weg hoekstukken, die drie buizen verbinden die in een hoek uiteenlopen. In het doorlopende hoekstuk zijn alle vier de hoekpunten open, waardoor er een verticale buis wordt gecreëerd en twee hoekige horizontale buizen. Wanneer er een bocht moet worden gemaakt in de constructie kiest u voor het 90 graden kniestuk. 

Voor het bevestigen van de buizen schaft u een wandbevestiging, enkele bevestigingslip of voetplaat aan. Deze onderdelen kunnen worden bevestigd aan een stevige ondergrond waardoor de constructie stevig op zijn plek blijft. 

Steigerbuis onderstellen

Bent u van plan een simpele constructie, zoals een tafel onderstel of een stellingkast, te maken? Bekijk ook eens ons assortiment aan steigerbuis onderstellen. Hier hebben wij verschillende onderstellen in ons assortiment die u verder op weg kan helpen met uw creaties. Zo hoeft u niet per se een eigen kleding rek te ontwerpen. Kies zelf de afmetingen en bestel uw constructie gemakkelijk bij ons!