Betonvoet: alles wat u moet weten

Betonvoet: alles wat u moet weten

 (3)

  Buiskoppelingen

Wanneer een betonvoet gebruiken?

In sommige situaties wilt u uw constructie stevig vast zetten. Een betonvoet bestaat uit een zwaar stuk beton met een inham waarin palen worden vastgezet. De constructie staat stevig met een betonvoet voor een paal. Een betonvoet voor een paal kan in verschillende situaties worden gebruikt. Zo ziet u deze vaak terug op bouwplaatsen waar een hek omheen moet worden bevestigd. Met behulp van de betonvoet wordt het hek stevig neergezet en tevens gekoppeld aan elkaar wanneer de betonvoet meerdere gaten bevat. Zo wordt het item ook gebruikt voor buitenshuis meubilair zoals parasols of andere schermen die tegen een stootje wind moeten kunnen.

De functie van een betonvoet

De betonvoet heeft een ondersteunende functie, waardoor deze vaak in de bouw wordt gebruikt. Het stuk dient als een fundering voor het bouwwerk wat erop wordt bevestigd. De kracht moet deels worden overgenomen van het bouwwerk zelf naar de betonvoet voor een paal. Het bouwwerk heeft een zeer massieve ondergrond, waardoor het stevig en stabieler staat. 

Zo wordt de betonvoet voor een paal ook gebruikt als anker. Tuinmeubilair en andere items, zoals parasols en steigerbuizen, worden vastgezet in of aan de betonvoet. Wanneer het buiten stevig waait of stormt zullen de items stevig op zijn plek blijven door het gewicht van de voet. 

Verschillende afmetingen

Een betonvoet voor een paal koopt u gemakkelijk bij Bouwbuis. Het assortiment beschikt over verschillende afmetingen voor de inham. U kunt kiezen uit een buisdiameter van 33,7 mm42,4 mm of 48,3 mm. De afmetingen zijn aangepast op de steigerbuizen die ook te koop zijn bij Bouwbuis. De afmetingen van de voet zelf zijn 30 x 30 x 20 cm. Met een gewicht van 38 kg tot 40 kg behoudt de betonvoet steigerbuizen of andere buizen op zijn plek. De insteekdiepte van de buis is goed voor zo'n 12 centimeter, waardoor deze stevig zal blijven zitten.

 (3)