Steigerbuis meubels: duurzame trend

Steigerbuis meubels: duurzame trend

 (3)

  Steigerbuis

Kies voor duurzame steigerbuis meubels

Misschien ziet u het steeds vaker terug in woonmagazines, showrooms of online webshops die meubels verkoopt. Stoere meubels waarvan de fundering is gemaakt van steigerbuis. Het gebruik van steigerbuis meubels in en rondom de woning is een trend. Het gebruik van robuuste materialen, zoals staal, wordt steeds populairder. Deze trend is o.a. terug te zien in huisinrichtingen, kantoorpanden of winkels.

Vaak bestaan de meubels van steigerbuis uit de steigerbuizen en steigerhout. Deze twee materialen zijn beide gemakkelijk te bewerken en daarnaast ook erg duurzaam. Wanneer het steigerhout geïmpregneerd is, zijn de steigerbuis meubels geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

Industriële meubels met steigerbuis en hout

Met steigerbuis zijn allerlei verschillende soorten constructies te maken. Dankzij het stevige materiaal van de steigerbuis is dit zeer geschikt voor het maken van steigerbuis meubels. Meubelstukken voor in huis, zoals tv meubels of tafels, worden gemaakt met een fundering van steigerbuis. De fundering wordt afgemaakt met steigerhout planken die weer zorgen voor een warme en toch industriële uitstraling. Zo worden er ook kapstokken of wandplanken gemaakt van deze materialen.

Meubels van steigerbuis zijn ook geschikt voor buitengebruik. Hierbij kan worden gedacht aan een houten overkapping, ondersteunend door de steigerbuizen, waar een gezellig terras onder kan worden geplaatst. Ook voor een loungeset worden deze materialen regelmatig gebruikt. Het geïmpregneerde hout en de steigerbuizen zijn bestand tegen weersomstandigheden waardoor de meubels gewoon buiten kunnen blijven. 

Zelf meubilair maken

In plaats van kopen kunt u gemakkelijk zelf uw robuuste steigerbuis meubels maken. Hierbij heeft u zelf in hand welke materialen er nog meer worden gebruikt. Met keuze uit verschillende soorten steigerbuizen en koppelingen maakt u uw eigen creaties. Combineer de steigerbuizen met onbehandeld, vintage of antraciet steigerhout van BouwBuis.nl voor het ontwerpen van uw eigen (tuin)meubels of accessoires. 

Bekijk ons assortiment aan steigerbuizen en steigerhout voor het maken van uw eigen industrieel houten meubels.

 (3)