Steigerbuis op maat kopen

Steigerbuis op maat kopen

 (2)

  Steigerbuis

Steigerbuis kopen op maat via het internet is inmiddels heel gewoon. U kunt via onze webshop de gewenste maat opgeven en uw steigerbuizen worden netjes op maat gezaagd bij u thuis bezorgd. Maar hoe bepaald u de maat van de steigerbuis? We hebben enkele handige tips voor u op een rijtje gezet.

De lengte bepalen

Gaat u steigerbuis kopen op maat dan kunt u deze op elke gewenste maat bestellen, tot lengtes van 6 meter. U vult simpelweg de maat en het aantal in en gooit ze in de winkelwagen! Wij zagen deze dan op maat tot op de millimeter nauwkeurig.

Om de maten te bepalen moet u rekening houden met de betreffende buisdiameter (zie onderstaande tekening). Onze buiskoppelingen zijn, op enkele uitzonderingen na, geheel open. Ze hebben dus geen “stootrand”. De hoekbuizen raken elkaar dus net met de punt en kopse buis (in het midden) loopt tot tegen de horizontale dwarsbuis.

 

Om de maat van de steigerbuis te bepalen kunt u het beste een schets maken van het frame zoals in ons voorbeeld. Uw constructie kan er natuurlijk veel ingewikkelder uitzien maar het principe kunt u steeds weer toepassen.

Laat de koppelingen nog even weg, zo ziet u meteen welke zaagmaten er nodig zijn.

Maten schuine hoeken

De lengtematen bepalen van steigerbuis bij schuine hoeken is een stuk lastiger. De maat wordt meestal bij benadering bepaald. Door het verschuiven van de scharnierstukken of variabele kniestukken kan alles  op maat worden gezet. In andere situaties is het beter de maat van de steigerbuis langer te nemen en “in het werk” op lengte te maken.

Gezaagde steigerbuis

De op maat gezaagde steigerbuizen wordt netjes afgebraamd. De scherpe randen worden verwijderd en er wordt een klein schuin randje aangeslepen. Zo haalt u uw vingers niet open en kunt u de steigerbuizen direct in de buiskoppelingen monteren. Vervolgens worden de buizen gebundeld en eventueel samen met de buiskoppelingen in folie gewikkeld. Grotere hoeveelheden steigerbuizen worden op pallets geplaatst en buiskoppelingen in dozen verzonden.

Bekijk hier onze steigerbuis ►

 (2)