Steigerbuis tafel onderstel kopen op maat

Steigerbuis tafel onderstel kopen op maat

 (2)

  Steigerbuis Tafel Onderstellen

Een steigerbuis tafel onderstel op maat kopen is geen enkel probleem. U kunt via onze webshop heel eenvoudig de gewenste afmetingen opgeven en de steigerbuizen worden door ons op maat gezaagd en netjes bij u aan de deur bezorgd. Lees voordat u een steigerbuis tafel onderstel gaat kopen eerst even enkele handige tips!


1. Bepaal de buisdiameter van het onderstel
Onze steigerbuis tafel onderstellen stellen zijn verkrijgbaar in maar liefst vier verschillende buisdiameters, namelijk Ø33.7, Ø42.4, Ø48.3 en Ø60.3mm. Welke diameter voor uw onderstel het meest geschikt is, is afhankelijk van een aantal factoren:


1.    Waar gaat u het onderstel voor gebruiken (welk gewicht moet het onderstel kunnen dragen)?
2.    Hoe dik/zwaar is het tafelblad dat u gaat monteren (in verhouding met de buisdiameter)?
3.    Smaken verschillen dus wat vindt u mooi? Zwaar en robuust of juist slank en functioneel?


Het spreekt voor zich dat de stabiliteit van het tafel onderstel evenredig is aan de buisdiameter, hoe groter de buisdiameter hoe steviger het onderstel. Als u het tafel onderstel gaat gebruiken als werkbank zult u begrijpen dat buisdiameter Ø33.7 te licht zal zijn. Dan kiest u beter voor buisdiameter Ø48.3 of zelfs Ø60.3mm.
 
Voor een tuintafel wordt het meest gekozen voor steigerbuis met diameter Ø42.4mm en Ø48.3mm. Voor een keukentafel onderstel wordt vaak steigerbuis met diameter Ø33.7 gekozen, alhoewel ook hier diameter Ø42.4mm aan te bevelen is voor een goede stabiliteit.

 Steigerbuis keukentafel

Als u een dik, zelfdragend tafelblad gaat monteren kunt u kiezen voor een onderstel zonder bovenliggers. Het blad is dan immers sterk genoeg om voor stabiliteit te zorgen. De buisdiameter stemt u af op het tafelblad. Als vuistregel neemt u de dikte van blad, deze komt overeen met de te kiezen buisdiameter.
Als u een dun tafelblad (2 à 3 centimeter) gaat monteren kiest u beter voor een onderstel met bovenliggers. Deze zorgen dan voor de stabiliteit van uw steigerbuis tafel onderstel.


Tenslotte is het ook nog een kwestie van smaak natuurlijk. Veel mensen houden van zware en robuuste meubels, andere houden meer van slank en strak. Kies echter nooit een zwaar tafelblad met een te licht onderstel!

2. Bepaal de afmetingen van het onderstel


 
In onze webshop kunt u de gewenste buitenmaten van het tafel onderstel zelf opgeven. Deze hangen uiteraard af van de maat van het tafelblad, maar wilt u het tafelblad laten oversteken of niet? Over het algemeen is het mooier om het tafelblad ongeveer 5 centimeter te laten oversteken. U telt er dan simpelweg 10 (2×5) centimeter vanaf voor de maat van het tafel onderstel. De hoogte van het onderstel is de uiteindelijke totaalhoogte min de dikte van het tafelblad.

Bekijk hier onze steigerbuis tafel onderstellen ►

 (2)