Hier vindt u diverse praktische en technische vragen die regelmatig aan ons gesteld worden. Staat uw vraag er niet bij neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail.

Wat is de levertijd?

De gemiddelde levertijd bedraagt 3 werkdagen. Het is ook mogelijk om zelf een leverdatum op te geven (vanaf 3 werkdagen na besteldatum).

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Dat kan, wel eerst even via de webshop bestellen. Tijdens het bestellen kunt u kiezen voor "Afhalen". De aangegeven verzendkosten vervallen dan automatisch. U ontvang een e-mail wanneer de bestelling klaar ligt, in de regel na 1 of 2 werkdagen.

Ik wil nog iets aan mijn bestelling toevoegen, kan dat?

Plaats dan een vervolgbestelling en kies voor "Afhalen / bijbestellen" met vermelding van het eerste bestelnummer. Dan voegen wij deze samen om ze gezamelijk te verzenden.

Kan ik als Belgisch of Duits bedrijf BTW-vrij kopen?

Als buitenlands bedrijf kunt u btw-vrij kopen. Vul uw gegevens en geldig btw-nummer in en klik op "Doorgaan", de btw vervalt nu automatisch.

Heeft steigerbuis of gegalvaniseerde buis een glanzend of mat uiterlijk?

Over het algemeen hebben deze buizen een helder, licht glanzend uiterlijk. Buizen die net van de fabriek komen hebben echter een behoorlijk glanzend uiterlijk maar dit vervaagt na enkele weken (afhankelijk van binnen- of buitengebruik).

Heeft constructiebuis een zwart uiterlijk?

Onze constructiebuis heeft een onbehandelde, licht glanzende donkergrijze kleur.

Welke buisdiameter moet ik gebruiken voor een tafel-onderstel?

Hiervoor adviseren wij een minimale buisdiameter van Ø42,4mm. Voor een robuuste uitstraling kunt u kiezen voor diameter Ø48,3mm of zelfs Ø60,3mm.

Hoe moet ik de zaaglengte bepalen, hoe diep gaat de buis in de koppelingen?

Over het algemeen hebben buiskoppelingen een geheel doorlopende constructie. Het makkelijkst is om in de (bouw)tekening de koppelingen weg te laten en alleen de buizen in te tekenen.

Zo ontstaan vanzelf de juiste maten. Bijvoorbeeld:

  • Bij een t-stuk stoot de kopse buis tegen de dwarsbuis. Voor de lengte telt u dus 1x de buisdiameter af (per koppeling) van de uitwendige constructiemaat.
  • Bij een kniestuk raken de “hoeken” elkaar. Voor de lengte telt u dus 1x de buisdiameter af (per koppeling) van de uitwendige constructiemaat.

Wat zijn de verzendkosten van buizen?

Nederland: €19,95 (incl. btw) ongeachte de grootte van de bestelling, dus ook bij lengtes van 6 meter.

België: €32,50 (incl. btw) ongeachte de grootte van de bestelling, dus ook bij lengtes van 6 meter.

Duitsland: € 65,00 (incl. btw) ongeachte de grootte van de bestelling, dus ook bij lengtes van 6 meter.

Wat zijn de verzendkosten voor alleen buiskoppelingen?

Nederland: €9,95 (incl. btw)

België: € 12,90 (incl. btw)

Duitsland: € 15,00 (incl. btw)

Moet ik er voor de koppelingen een inbussleutel bij bestellen?

De inbusschroeven hebben engelse maten;

G 1/4" voor koppelingen 26,9 en 33,7mm (hiervoor heeft u een afwijkende inbussleutel nodig, deze vindt u in de shop bij de buiskoppelingen)

G 3/8” voor koppelingen 42,4, 48,3 en 60,3mm (deze komt overeen met de reguliere inbussleutelmaat, en is eveneens verkrijgbaar in de shop)

Passen de buiskoppelingen op de ringen, bogen en bochten?

Ja, de buisdiameters van onze ringen, bogen en bochten zijn aangepast aan de koppelingdiameters. Let echter wel op dat lange koppelingen zoals het "T-stuk Lang" niet in z'n geheel over gebogen buis te schuiven is. Deze kunnen wel aan de uiteinden gebruik worden.