Steigerbuis

Bij ons kunt u gegalvaniseerde steigerbuis kopen maar ook zwarte, onbehandelde en aluminium steigerbuis. In combinatie met onze buiskoppelingen bouwt u snel de meeste uiteenlopende constructies. Steigerbuis is dus zeer veelzijdig maar ook erg duurzaam waardoor u lang profijt heeft van uw investering. Voor elke toepassing hebben wij de juiste buis en worden gratis op maat gezaagd.

Onze diverse soorten steigerbuizen zijn speciaal geselecteerd om alle toepassingen mogelijk te maken. Kies een steigerbuis die het beste past bij uw toepassing:

Steigerbuis gegalvaniseerd

De gegalvaniseerde steigerbuis is de meest toegepaste buis. Door het licht glanzend maar toch ruwe uiterlijk zijn deze buizen geschikt voor zowel design ontwerpen binnen als voor robuust buitengebruik. Gegalvaniseerde steigerbuis is dus overal toepasbaar, van industrie en kantoor tot in uw woonkamer of tuin!

De oorspronkelijke steigerbuis is eigenlijk stalen gegalvaniseerde, ofwel thermisch verzinkte buis met een diameter van 48,3 millimeter. Deze zijn bedoeld voor de bouw van steigers. Door de populariteit van gegalvaniseerde buizen voor allerlei toepassingen zijn we ook buizen met andere diameters "steigerbuis" gaan noemen. We bouwen er werkelijk alles mee zoals meubels, hekwerk, stellingen, reclame frames, winkel inrichting en wat iedereen maar bedenken kan. Let op de verschillende diameters wanneer u van plan bent om een steigerbuis te kopen. Zo bieden wij verschillende maten en soorten steigerbuizen geschikt voor iedere toepassing. 

Steigerbuis zwart

De zwarte steigerbuis is stalen buis met een zwarte, matte lak. Deze buis is momenteel erg populair voor het bouwen van stands, meubels en ander interieur. De fraaie mat zwarte lak geeft deze buis dan ook een strak modern design. Wanneer u diverse zwarte steigerbuizen gaat kopen, bieden wij de bijpassende zwarte buiskoppelingen. Hiermee kan elk gewenste constructie in een handomdraai gerealiseerd worden. 

Steigerbuis onbehandeld

De onbehandelde steigerbuis heeft zoals de naam al suggereert, geen oppervlakte behandeling ondergaan. Hierdoor heeft de buis een glad oppervlak met een antraciete kleur. Dit is dus gewone ijzeren buis, ook wel constructiebuis genoemd. Deze buis heeft een glad oppervlakte met een antraciete kleur. Omdat de buis geen behandeling heeft ondergaan gaat deze wel roesten bij buitengebruik.

Deze buis kan gebruikt worden voor lasconstructies of als industrieel interieur in combinatie met onze verzinkte of zwarte buiskoppelingen.

Steigerbuis aluminium

Ons assortiment wordt gecompleteerd met aluminium steigerbuis. Deze buis erg licht, waardoor deze zeer geschikt is voor demontabele constructies, spandoekframes en overal waar gewichtsbesparing gewenst is.

Aluminium buis is relatief zacht waardoor deze gemakkelijk is te bewerken. Wanneer u zelf aluminium steigerbuizen gaat kopen, kunnen deze gemakkelijk worden ingekort met een handzaag. Deze buis zal (onder normale omstandigheden) niet roesten.